Syris RD300-H1 NFC Čitalnik za protokole ISO15693 in ISO14443A in B

25. November 2019
Čitalnik Syris RD300-H1 odlikujejo številne prednosti pred ostalimi...
 

Syris RD300-H1 se od drugih RFID in NFC čitalnikov razlikuje, ker podpira različne protokole 13,56 MHz čipov:

1. protokol ISO15693 (primer NFC čipi iCode SLI X, knjižnični čipi, čipi v industriji...)

2. protokol ISO14443A, ISO14443B, Felica, Desfire, Mifare Classic, Ultralight NTAG

 
Primeren je za branje RFID kartic, NFC nalepk in drugih medijev, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz.

 

Ohišje je kompaktno in estetskega videza. Na zadnji strani vsakega čitalca je nalepka z nazivom čitalca in črtno kodo. USB kabel je fiksno pritjen v ohišje, kar poveča zanesljivost celotne rešitve, saj se tudi ob potegu čitalca kabel ne sname iz ohišja (nekateri drugi čitalci imajo na ohišju mini USB konektor). 

Privzeta nastavitev je, da deluje kot Keyboard Emulator. S konfiguratorjem na priloženem CD-ju mu lahko nastavimo format izpisa prebrane UID kode, upravljamo piskač, dodamo prefix ali postfix, nastavimo kot Autoread, kjer samodejno prebere niz iz spomina. Če vpišemo v spomin ASCII zapis test, nam bo v polje kjer se nahaja miška podal ta zapis (npr. v beležnico, tabelo, polje za login...)

S preprosto nadgradnjo firmware-ja preko istega konfiguratorja pa ga lahko nastavimo tako, da poda izpis UID kode na Virtualni COM. V primeru delovanja kot Virtualni COM dobimo UID kodo v osnovnem HEX formatu. Če želimo spremeniti format izpisa UID kode, ki jo da na Virtualni COM, moramo za to poskrbeti programsko, kajti konfigurator je namenjem le za upravljanje kode, ko deluje kot Keyboard Emulator.

Razdalja branja tega RFID čitalca je tako kot pri ostalih 13,56 Mhz čitalcih in znaša 1-5 cm, odvisno od čipa medija in okolja v katerem čitalnik uporabljamo.

Privzeti način branja je 8 HEX. Če želimo, da prebere celotni zapis NFC čipa, ga moramo nastaviti na 14 HEX ID Reverse Byte. Tako nastavljen čitalnik bere NFC čipe na enak način kot mobilni telefoni in tablice. Čitalnik ima privzeto nastavljeno tudi Same Card Detection, kar pomeni, da iste kartice v nekem intervalu ne bo prebral. Če položimo kartico na čitalnik bo čakal toliko časa dokler je ne bomo odstranili (ves čas gori zelena lučka).

 Čitalnik deluje tudi na Applovih računalnikih ampak konfigurator je narejen le za PC. Če čitalnik na PC-ju nastavimo, potem bo ohranil nastavitve tudi na Applovih računalnikih.

Čitalnik zna tudi zapisovati na čipe. Na CD-ju dobite API-je in vzorce programske kode za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnice za  VC, VB, BCB, DevC, in C#.

V primeru vprašanj ali potrebi po testiranju predstavljenega čitalca nam pišite na info@mave.si ali pokličite 041 884 124.

Strokovni članki

Vsi članki