Košarica: 0 izdelkov
Kontakt:
031 586 049
041 884 124
Želite izvedeti več o NFC nalepkah?

Vse o NFC nalepkah na kratko

12. Junij 2019
NFC nalepke so podskupina RFID medijev, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz in so sestavljene iz čipa, antene in neke podlage z lepilom...

Obstaja več vrst NFC čipov, naše stranke najpogosteje kupujejo: NTAG213, Mifare Ultralight, iCode SLI X.

NFC čip NTAG213 je en izmed najbolj pogostih NFC čipov in za identifikacijo vam ponuja možnost uporabe edinstvene UID številke, ki je običajno 14 mestna koda v Heksadecimalnem formatu ter 144 bajtov spomina, na katerega lahko zapišete poljuben url naslov, tekst in druge podatke. UID koda je vidna in je ni mogoče skriti, vsebino spomina pa je možno zakleniti s ključem. Če je vsebina neka povezava, ki mora biti berljiva za druge NFC naprave, jo lahko zaklenete, da je ni možno spreminjati, če pa gre za vsebino spomina, ki ne želite, da bi bila vidna drugim, jo lahko zakodirate s svojim ključem. Za kodiranje NFC nalepk je najenostavneje uporabiti aplikacijo NFC Tools. Čip NTAG213 je skladen s standardom ISO 14443A (NFC Type 2). Ta standard je najbolj pogost tudi pri drugih NFC čipih iz naše ponudbe, če pa stranke iščejo NFC medije po standardu ISO 15693, jim nudimo NFC čipe iCode SLIX.
 

NFC Nalepke so lahko različnih velikosti. Največ izkušenj imamo z nalepkami z anteno veliko od  15 x 15 mm do 76 x 45 mm. Pri nalepkah manjših od 20x20 mm je razdalja branja skoraj na dotik, pri nalepkah dimenzije 76x45 mm pa cca. 5 cm. Velike nalepke pokrivajo s signalom večji radij in jih je lažje uporabljati kot majhne nalepke. Nalepke z večjo anteno kot 76 x 45 mm so se v praksi pokazale kot nezanesljive, saj slabo delujejo z nekaterimi mobilnimi telefoni in drugimi čitalci z manjšo anteno.

 

Najtanjša NFC nalepka je prozorna in ima nanešeno anteno in NFC čip na tanko plastično podlago. Bele nalepke imajo običajno vsaj 2 sloja in sicer na enem je čip z anteno, drugi sloj pa je papir ali plastična folija. NFC nalepke, ki so namenjene uporabi na kovinski podlagi vsebujejo še dodatni sloj iz feritnega materiala in so že debelejše (debeline cca. 0,3 mm). Če potrebujete robustne NFC nalepke, potem so te izdelane iz več slojev PVC folije in toplotno laminirane. PVC nalepke so lahko debele tudi kot bančna kartica  (0,85 mm ali več).  

 

Tipično temperaturno območje delovanja NFC nalepk je od -10° C do 85 °C. Obstajajo tudi NFC nalepke za zahtevne temperaturne pogoje, ki so izdelane iz Poliamida in so primerne za uporabo od -40 °C do 200 °C.

 

Moč lepila na NFC nalepki lahko prilagodimo potrebam projekta in uporabimo tudi lepila znanih proizvajalcev z natančnimi specifikacijami lepila – primer: 3M 467MP 200MP Adhesive.

Sestavo papirnatih, plastičnih in drugih NFC nalepk si lahko ogledate tukaj. 

Za več informacij in strokovno svetovanje nam pišite na info@mave.si ali pokličite 041 884 124. Z veseljem vam bomo pomagali izbrati primerne medije za vaš projekt.

Oznake

RFID čipiBio PVC Ekološke karticeTisk na PVC kartice Vrste tiska karticVrste NFC čipov Kaj je NFC Brezstična tehnologijaNFC tehnologija Uporaba NFCNFC nalepke Vrste NFC nalepkiBeacon tehnologija Kaj je iBeaconRFID čitalnikaApple NFC iphone nfc nfc tag iphone nfc nalepke iphoneRFID čipi unikatna številka čipa UID čipa (Unique Identifier) UID številka čipa branje UIDiphone nfc apple nfc iphone nfc tools iphone nfc nalepke ios nfc testnfc tehnologija nastavitve NFC uporaba nfc tehnologije pozicija NFC anten Samsung NFC naprave branje in pisanje na NFC čipe prenosne naprave za branje in pisanje na Mifare 1k čipe pametni plakat NFC tehnologije NFC standardov Siemensov krmilnik industrijske čitalnike ISO15693NFC oznaka vklop navigacije NFC tehnologije za navigacije v avtomobilu NFC nalepki uporaba NFC tehnologije pametni mobilni telefon z NFC tehnologijo NFC oznako plastična NFC nalepka v obliki diska nalepko sprogramiramo NFC ToolsNFC medij NFC čip z anteno najpogostejši NFC mediji NFC nalepke NFC oznake NFC kartice NFC zapestnice NFC obeski izbira medijaRFID čitalci RFID reader naprave RFID čip RFID čitalcev branje pasivnih RFID medijev branje frekvenčnih področij 125 kHz 13.56 MHz in UHF področja (860~960 MHz) RFID čitalniki RFID bralniki RFID pisanje na čipe bralno pisalne naprave za RFID čipnamizni RFID čitalci emulator tipkovnice pretipkajo UID kodo RFID čipa Syris RD200 RFID čitalca konfigurator dokumentacijo vzorci kode v različnih jezikih gonilnike poljubni format prebrane UID kode čipa NFC Tools brezplačna mobilna aplikacija branje pisanje kodiranje NFC nalepk kodiranje NFC program NFC Tools NFC sprogramirate NFC tehnologija podskupina RFID medijev frekvenci 13.56 MHz čipa antene lepilom vrst NFC čipov NTAG213 Mifare Ultralight iCode SLI X NFC čip NTAG213 najbolj pogostih NFC čipov identifikacijo edinstvene UID številke 14 mestna koda v Heksadecimalnem formaRFID kartice več čipov RFID mediji kombiniran čip RFID kartice 125 khz Mifare obeski 125 khz NFC nalepke 125 kHz UHF RFID čip 2 sistema 125 kHz odpiranje vrat in 13.56 MHz sistem za registracijo delovnega časaRFID medij RFID čip anteno Rfid kartice 13.56 MHz čipi Mifare NFC velikost antene antena RFID kartice razdalja branja čitalcem Večja antena razdalje branjaPrijava v računalnik programi za login ključki za login prijava v računalnik z kartico RFID čitalnik in kartice za login RFID čitalec keyboard emulator UID kodo čipa spreminjati RFID kodo čitalec Syris RD-200 M1 geslo vpišete v spomin čipa
Pogoji poslovanja
Vsebina spletnega mesta je avtorsko delo in je brez soglasja ni dovoljeno kopirati
Izdelava MMstudio